Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@18:23:20 GMT

افتتاح رسمی رصدخانه ملی ایران در کاشان

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۱۲۱۲

افتتاح رسمی رصدخانه ملی ایران در کاشان

رصدخانه ملی ایران همزمان با اتمام ساخت، نصب و آغاز راه اندازی تلسکوپ در قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان افتتاح شد.

امروز (دوشنبه- ۷ تیرماه) رصد خانه ملی ایران با حضور حسن روحانی- رییس جمهور و سورنا ستاری- معاون علمی و فناوری ریس جمهور به صورت مجازی افتتاح شد.

رصد خانه ملی ایران بر روی قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان به ارتفاع تقریبی ۳۶۰۰ متر از سطح دریا واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رصدخانه از نظر سایت آینه و کیفیت عکس از ویژگی بالایی برخوردار است و جزء چند سایت برتر جهان محسوب می شود.

تمام اجزا و تجهیزات این تلسکوپ ساخت داخل است و با اجرای این مرکز، ایران جزء یکی از ۱۰ کشور دارای این تجهیزات می شود.

حرکتی بزرگ در حوزه نجوم در کشور آغاز شده است

سورنا ستاری- معاون علمی و فناوری رییس جمهور امروز (دوشنبه- ۷ تیرماه) در آیین افتتاح و بهره برداری از این رصدخانه و افتتاح چند پروژه دیگر، این پروژه را از بزرگترین پروژه های "بیسیک ساینس" و محلی برای آغاز رصد به صورت بین المللی عنوان و اظهار کرد: حرکتی بزرگ در حوزه نجوم در کشور آغاز شده است.

در حال حاضر هشت رصد خانه در نیم کره شمالی زمین وجود دارد که شش عدد از آنها در کلاس چهار متری هستند.

مطالعه رصد خانه کاشان، شش سال طول کشیده است، از بین ۸۰ منطقه، این محل برای تاسیس این رصد خانه انتخاب شد و تمام کار مهندسی آن در داخل کشور انجام شده و اکنون آماده بهره برداری است.

وزن این تلسکوپ حدود ۹۰ تن است و حدود ۴۰ هزار قطعه در این تلسکوپ استفاده شده که ۲ و نیم میلیون نفر ساعت برای ساخت تلسکوپ استفاده شده است. بیش از ۷۰ درصد عملیات اجرایی آن در چهار سال گذشته انجام شده است. 

به گزارش ایسنا، خانه‌های خلاق در کاشان، اصفهان و تهران و کارخانه نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه از دیگر طرح‌های ملی هستند که امروز در جهت توسعه زیست بوم نوآوری کشور با فرمان رییس جمهوری افتتاح شد.

خانه‌های خلاق سبب اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی می‌شوند

همچنین اکبر رضوانیان- مدیر خانه خلاق و نوآوری کاشان در این مراسم اظهار کرد: خانه‌های خلاق در دنیا از جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند؛ چرا که سبب درآمدزایی فراوان و توسعه اقتصادی کشورهای هدف می‌شوند.

وی افزود: خانه‌های خلاق محلی برای ارائه خدمات زیر ساخت و آموزش عملی و شکل‌گیری شرکت‌های نو پا برای راه‌اندازی کسب و کارهای خلاقانه هستند. این خانه‌ها سبب اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی می‌شوند و آموزش را هدفمند کرده و بستر لازم را برای ارائه محصولات در بازار هدف ممکن می‌کنند و سرمایه‌گذاران با یک سرمایه‌گذاری درست آشنا می‌شوند.

رضوانیان با بیان اینکه هم‌اکنون ۹ خانه خلاق در کشور وجود دارد، گفت: خانه‌های خلاق در دنیا ۲۷۰۰ میلیارد دلار درآمدزایی دارند که سهم ایران از این خانه‌ها ۶۰۰ میلیون دلار است. در تلاش هستیم برای رشته هنر اشتغال ایجاد کنیم و ایمان داریم که اهمیت دادن به خانه‌های خلاق سبب افزایش اعتماد به نفس جوانان و افزایش ارزش افزوده می‌شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خانه ملی ایران خانه های خلاق رصد خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۱۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است. وخدماتی که در دو سال گذشته در حوزه محرومیت‌زدایی انجام شده معادل اقدامات ۱۵ سال گذشته است.
داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است گفت: وی با اشاره به اینکه آبرسانی به ۳۲۵ روستا در استان آماده افتتاح و بهره‌برداری است

وی افزود: از این تعداد ۲۱۰ روستا در قرارگاه محرومیت‌زدایی توسط سپاه و ۱۱۵ روستا در قالب پروژه ملی و روستایی اجرا شده که طی یک یا دو ماه آینده افتتاح می‌شوند.

وی گفت: در حوزه آبرسانی روستایی تاکنون ۶۲۵ کیلومتر لوله گذاری و ۱۵۳ باب مخزن، ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۴۶ چاه حفر شده و در مجموع ۴۵ هزار نفر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است افزود: پروژه مجتمع امام علی (ع) یک، یک حلقه چاه عمیق حفر، ۲۱ باب مخزن و پنج باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۸۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح این پروژه بیش از ۲۰۰۰ هم استانی از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد گفت: این روستاییان هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و تاکنون آبرسانی سیار داشته یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند و اکنون برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب و خطوط انتقال منتفع می‌شوند.
داودی با بیان اینکه این روستا‌ها آخرین روستا‌های شهرستان کرمانشاه منتهی به شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند افزود: از ۱۸ روستای مذکور هشت روستا امروز از آب شرب بهره‌مند شدند و آبرسانی به ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت افتتاح خواهد شد؛ که با افتتاح این طرح‌ها بیش از دوهزار هم استانی برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب شرب پایدار بهره‌مند شدند؛ که هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و آبرسانی سیار یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند.
وی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود گفت: که در واقع یکی از پروژه‌های مهم و مطالبات جدی این کلانشهر محسوب می‌شود که از نظر مسائل بهداشتی، زیست محیطی و صنعتی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در مدول شمالی این تصفیه خانه در حال انجام است و نیاز کرمانشاه این است که دو تصفیه خانه ۴۰۰ هزار نفری نیز ساخته شود.
وی عنوان کرد: اکنون مدول دو تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و آخرین تکنولوژی‌های جهان در حوزه تصفیه فاضلاب با بالاترین امکانات در آن استفاده خواهد شد.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و بخش‌هایی از کرمانشاه را تحت پوشش قرار می‌دهد گفت: ساخت این تصفیه خانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شروع شده و با توجه به اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور بوده و اعتباری به آن تخصیص داده شده اکنون ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۷/ اکسپو در «خانه امن»