Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه رصدخانه ملی ایران گفت: تلسکوپی که در این رصدخانه مستقر شده می تواند کهکشان های پرحجم در فاصله ۶۶ میلیارد میلیارد کیلومتری را رصد کند.

دکتر حبیب خسروشاهی مجری طرح کلان رصدخانه ملی ایران امروز در آیین بهره برداری از طرح های معاونت علمی و فناوری که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: این پروژه کلان بزرگترین پروژه در حوزه نجوم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ویژگی های رصدخانه ملی ایران گفت: در این پروژه طراحی و ساخت تجهیزات با دقت بالایی انجام شده و پیچیدگی و تنوع فناوری در تجهیزات آن پروژه را متمایز از سایر پروژه ها کرده است.

خسروشاهی خاطرنشان کرد: پیگیری، طراحی، مدیریت و ساخت ابزارآلات و تجهیزات این رصدخانه توسط محققان کشور بر اساس سازوکارهای علمی انجام گرفته و در برخی موارد از نظر مشاوران مجرب بین المللی بهره بردیم.

مجری طرح کلان رصدخانه ملی ایران با بیان اینکه طی ۶ سال پروسه مکان یابی رصدخانه به طول انجامید گفت: در نهایت قله ۳۶۰۰ متری گرگش کاشان در میان قله های کشور انتخاب شد. بعد از مکان یابی، طراحی مفهومی و تفصیلی اجزای تلکسوپ، گنبد و سازه های آن نیز آغاز شد.

وی با بیان اینکه طراحی و ساخت ساختمان های این رصدخانه چهار سال به طول انجامید، افزود: سامانه های اپتیک فعال و آزمون سطوح اپتیکی چندمتری و چندنانومتری، یاتاقان هیدرواستاتیک برای تعبیه تلکسوپ از جمله فناوری هایی بوده اند که این در این پروژه اجرایی شده اند.

خسروشاهی با تأکید بر اینکه طرح هایی همچون رصدخانه ملی، موتور محرک علم و فناوری در کشور به شمار می روند، گفت: یکی از دستاوردهای این طرح ملی، مهندسی سامانه ها در حوزه اپتومکاترونیک است زیرا در این بخش ترکیبی از مکانیک، اپتیک، سخت افزارها و نرم افزارها درون یک سازه ۹۰ تنی قرار می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: به کمک تلسکوپی که در این رصدخانه مستقر شده می توان کهکشان های پرحجم در فاصله ۶۶ میلیارد میلیارد کیلومتر را رصد کرد.

خسروشاهی افزود: در ساخت این رصدخانه بیش از ۱۲۰ هزار قطعه الکتریکی، مکانیکی و اپتیکی به کار گرفته شده است. /مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رصدخانه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزارهای شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با هدف خودکفایی در زمینه طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان‌قیمت و قابل حمل برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکردهای شناختی، حمایت و مشارکت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان قیمت افزایش یافته است.

حمایت از ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و علمی مورد نیاز کشور در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی، ایجاد شبکه‌ای برای ‌اشتراک‌گذاری امکانات و خدمات آزمایشگاهی، جذب نخبگان و محققان کارآمد به فعالیت در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی، از اهداف مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در این مقوله بوده و تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی‌سازی تجهیزات و حمایت از تولید ابزارها و دستگاه‌‌های فناورانه توسط مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از سیاست‌های ستاد علوم شناختی محسوب می‌شود.

در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری‌‌های شناختی در سال گذشته حمایت از سرمایه­‌گذاری درباره طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان قیمت و قابل حمل (Handheld Devices) را برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکردهای شناختی در دستور کار قرار داد و از شرکت‌‌های فعال در حوزه شناختی، اساتید دانشگاه‌ها و سایر محققان حوزه علوم شناختی دعوت شد تا اطلاعات و جزئیات دستگاه‌هایی که توسط آنها  قابلیت ساخت دارد را به ستاد علوم شناختی ارسال کنند تا پس از تأیید، حمایت ستاد از فعالیت در حوزه مورد نظر انجام شود.

"زبان" از ابزارهای کمکی برای تشخیص برخی اختلالات شناختی است

در چارچوب این سیاست و فراخوان ستاد چندین شرکت آمادگی خود را برای طراحی و ساخت ابزارها و دستگاه‌های ارزان قیمت قابل‌حمل در زمینه‌های تحریک مغزی خانگی ( نوروفیدبک و بیوفیدبک)، دستگاه‌های پرتابل ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی 4  تا 16 کانال با هدف بکارگیری در BCI، سیستم غربالگری زودهنگام اوتیسم با استفاده از صدای گریه کودکان و نوزادان، دستگاه آنالیز گفت وگو، سامانه ارزیابی آمادگی تحصیلی کودکان پیش‌دبستانی و ابزار پوشیدنی جهت تشخیص حملات تشنج در بیماران مبتلا به صرع اعلام کردند.

این ابزارها و دستگاهی در زمینه درمان افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز،کاهش استرس، کاهش دردهای میگرنی، افزایش سیستم‌های توانبخشی، درمان اختلالات شناختی ـ رفتاری مبتنی بر گفت‌وگو، غربالگری، درمان افسردگی و اضطراب، تست ارزیابی آمادگی تحصیلی و  پیش‌بینی صرع کاربردهای درمانی دارد.

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از 100 آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزارهای شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سوپرگل بازیکن ایرانی از فاصله 50 متری در لیگ ژاپن!
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی
  • وجود ۱۹ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در سمنان
  • اعتبار ۴۰ هزار میلیاردی پروژه آب‌های سرانی خراسان شمالی در ۱۴۰۳
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • جزیره ایرانی شیخ اندرآبی
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی