Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از آمادگی رصدخانه ملی برای اولین نورگیری در شهریور ماه سال جاری خبر داد.

دکتر محمدجواد لاریجانی در حاشیه هفتاد و دومین جلسه هیات رئیسه شورای هدایت استعدادهای درخشان و در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با اشاره به آخرین وضعیت رصدخانه ملی، گفت: کلیه امکانات و تجهیزات رصدخانه ملی به محل این رصدخانه در قله "گرگش" کاشان انتقال یافته است و امیدواریم در انتهای شهریور ماه سال جاری آمادگی‌های نهایی برای نورگیری آن فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رصدخانه ملی تا راه‌اندازی کامل نیاز به طی مسائل تکنیکی زیادی دارد، اظهار کرد: از این رو نیروهای ما چند ماهی در این رصدخانه مستقر می‌شوند تا مسائل تکنیکی این طرح ملی را مرتفع کنند.

لاریجانی، رصدخانه را یک مرکز تحقیقاتی پیشرفته علمی دانست و یادآور شد: تا دو ماه آینده آخرین مراحل آن اجرایی می‌شود.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در پاسخ به این سوال که این رصدخانه در چه فازی قرار دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر کلیه سخت‌افزارهای این رصدخانه منتقل شده است و تنظیم سیستم کنترل و گرفتن دیتا و آنالیز در حال انجام است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در آینده نزدیک این رصدخانه به فاز نورگیری برسد، یادآور شد: نورگیری، پروسه‌ای است که باید با مسائل فنی آن انجام شود و برای این منظور امکانات لازم مستقر شده تا این رصدخانه آماده نورگیری شود.

به گزارش ایران اکونومیست، پروژه کلان رصدخانه ملی تا رسیدن به بهره‌برداری اولیه، حکایت ۲۵ سال تلاش محققان ایرانی است که با همکاری مشاوران بین‌المللی اجرایی شده است. این رصدخانه بزرگترین پروژه ملی علمی کشور در حوزه نجوم است که در دستور کار پژوهشگاه دانش‌های بنیادی قرار دارد و اکنون در قله‌ ۳۶۰۰ متری (گرگش) که طی مطالعات مکان‌یابی ۶ ساله انتخاب شد، مراحل پایانی خود را می‌گذراند.

این طرح (رصدخانه)، ترکیبی از فناوری‌های حوزه مکانیک، اپتیک، سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای کنترل در درون سازه ۹۰ تنی است که باید آینه آن را با دقت ۵ ده هزارم درجه در حضور باد به صورت بی‌درنگ کنترل کند.

به گفته محققان،  برای ساخت این رصدخانه بیش از ۱۲۰ هزار قطعه مکانیکی و اپتیکی به کار گرفته شده است و در نهایت به کمک این تلسکوپ می‌توان کهکشان‌های پُرحجم در فاصله ۶۶ میلیارد میلیارد کیلومتر را رصد کرد. در نیمکره شمالی زمین رصدخانه‌هایی از اسپانیا تا هند ایجاد شده و رصدخانه ایران هشتمین رصدخانه در نیمکره شمالی زمین به شمار می‌رود.

اصلی‌ترین فعالیت‌های طرح رصدخانه ملی ایران شامل طراحی، ساخت،‌ نظارت و بهره‌برداری از تلسکوپ ۳.۴ متری INO340 و زیرساخت‌ها و ابزارهای آن می‌شوند. 

از جمله ابزارهای مکمل تلسکوپ اصلی می‌توان به حسگر جبهه موج، ردیاب خودکار،‌ ابزار نورسنجی/تصویربرداری و طیف نگار اشاره کرد.

انجام این مسئولیت‌ها در مرحله اول بر عهده تیم مدیریت و سپس با بخش‌های مختلف طرح از جمله تیم اپتیک، اپتیک فعال، مکانیک، سیستم کنترل تلسکوپ و تیم سایت "گرگش" است.

تجهیز و نگهداری نیز از زیرساخت‌های طرح یکی از مهمترین نکات حائز اهمیت است که می‌تواند بخش قابل توجهی از زمان و امکانات طرح را به خود اختصاص دهد.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رصد خانه ملی ، نورگیری ، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ، اپتیک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رصد خانه ملی نورگیری پژوهشگاه دانش های بنیادی اپتیک پژوهشگاه دانش های بنیادی رصدخانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان کنیا

 پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان در پیامی به احمد ادریس، دبیرکل جمعیت صلیب سرخ کنیا از آمادگی کشورمان برای کمک به سیل زدگان این کشور خبر داد. در متن این پیام آمده است:

« جناب آقای دکتر احمد ادریس

دبیرکل محترم جمعیت صلیب سرخ کنیا

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مراتب احترام خود را به جنابعالی، کارکنان و داوطلبان محترم جمعیت صلیب سرخ کنیا ابلاغ می‌کند. متاسفانه، مطلع شدیم بارش باران‌های شدید منجر به شکسته شدن سد در شمال شهر نایروبی و جاری شدن سیل شده است. به طوری که موجب کشته و مجروح شدن تعدادی از افراد شده است.

در این شرایط سخت، از طرف جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مراتب همدردی خود را به جنابعالی، تمام همکاران جمعیت صلیب سرخ کنیا، افراد متاثر اعلام کرده و با خانواده‌های جان ‌باختگان ابراز همدردی می‌کنیم. همچنین جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای اعزام تیم‌های امدادی و درمانی به منظور حمایت از عملیات بشردوستانه به نفع سیل‌زدگان اعلام آمادگی می‌کند.

بهترین‌ها را برای جنابعالی و همکارانتان در فعالیت‌های بشردوستانه آرزو دارم.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان کنیا
  • آمادگی هلال احمر برای کمک به مردم سیل‌زده کنیا